Na temat

  • Praca kucharza to ciężki kawałek chlebaPraca kucharza to ciężki kawałek chleba
    Praca w kuchni z każdym dniem zanika. Dla niektórych przyznanie się, że jest się z zawodu kucharzem to wstyd. Takie skojarzenia wzięły się z dawniejszych czasów kiedy to tak zwane …
  • Kuchnia dobrze urządzonaKuchnia dobrze urządzona
    Każdy z nas stara się w dużej mierze o to, aby jego dom był naprawdę ciekawie wykonany i bez większych problemów nadawał się do odpoczynku. Warto jest go urządzić w …
  • Łosoś królem wśród rybŁosoś królem wśród ryb
    Nie od dziś wiadomo, że jedzenie ryb jest zbawienne dla organizmu każdego człowieka. Posiadają one wiele bezcennych witamin oraz tak ważny dla nas kwas Omega 3. Najnowsze dane pokazują, że …

Strony

A może szybki bulion dietetyczny z pieczarkami? Składniki, które będą wam potrzebne, to: 80dag wołowiny z kością, włoszczyzna (bez pora), 10dag pieczarek, dwie łyżki masła, mielony imbir, gałka muszkatołowa (mielona), biała gorczyca i natka pietruszki. Teraz przejdźmy już do prostego sposobu, przygotowania naszej pysznej, dietetycznej zupy. Wołowinę myjemy, zalewamy wrzącą wodą, solimy, dodajemy pół łyżki ziaren gorczycy, odrobinę imbiru i gotujemy około godziny, ale na małym ogniu. W trakcie gotowania, Obieramy włoszczyznę i kroimy w cienkie paski, pieczarki również kroimy, lecz w nieco grubsze paseczki. Warzywa i pieczarki podsmażamy na masełku, by były smaczniejsze, po czym dodajemy je do mięsa i gotujemy przez 20 minut. Teraz wystarczy już tylko zdjąć zupę z ognia, nalać do talerzy czy misek i posypać natką pietruszki – co oczywiście nie jest konieczne, jest to bowiem zabieg czysto estetyczny. Nie zmienimy smaku zupy posypując ją natką pietruszki. Życzymy Państwu smacznego, dietetycznego dania, którego przygotowanie zajmie wam około godzinki. Pamiętajcie, że przepis ten jest dla czterech osób.

Comments are closed.