Na temat

  • MiętaMięta
    Mięta to wieloletnia bylina dorastająca na wysokość 30 – 90 cm. Zbierana na przełomie lipca i września. Jest wykorzystywana jako przyprawa do różnych sałatek (najczęściej składających się z pomidorów), twarogów, …
  • Tanie przygotowanie potrawTanie przygotowanie potraw
    Każdy w XXI wieku liczy grosz do grosza i modli się o to, aby nie brakło mu pieniędzy na zapłacenie wszystkich rzeczy. Wynika to z ogromnego wzrostu rachunków za media …
  • Na kolacjęNa kolację
    Na kolację można naprawdę przygotować doskonałą ucztę/. Oczywiście wielu z nas wcale nie preferuje sytych kolacji. Raczej woli odnieść się do kwestii niskokalorycznych posiłków, jedzonych w tym właśnie czasie. Oczywiście …

Strony

A może szybki bulion dietetyczny z pieczarkami? Składniki, które będą wam potrzebne, to: 80dag wołowiny z kością, włoszczyzna (bez pora), 10dag pieczarek, dwie łyżki masła, mielony imbir, gałka muszkatołowa (mielona), biała gorczyca i natka pietruszki. Teraz przejdźmy już do prostego sposobu, przygotowania naszej pysznej, dietetycznej zupy. Wołowinę myjemy, zalewamy wrzącą wodą, solimy, dodajemy pół łyżki ziaren gorczycy, odrobinę imbiru i gotujemy około godziny, ale na małym ogniu. W trakcie gotowania, Obieramy włoszczyznę i kroimy w cienkie paski, pieczarki również kroimy, lecz w nieco grubsze paseczki. Warzywa i pieczarki podsmażamy na masełku, by były smaczniejsze, po czym dodajemy je do mięsa i gotujemy przez 20 minut. Teraz wystarczy już tylko zdjąć zupę z ognia, nalać do talerzy czy misek i posypać natką pietruszki – co oczywiście nie jest konieczne, jest to bowiem zabieg czysto estetyczny. Nie zmienimy smaku zupy posypując ją natką pietruszki. Życzymy Państwu smacznego, dietetycznego dania, którego przygotowanie zajmie wam około godzinki. Pamiętajcie, że przepis ten jest dla czterech osób.

Comments are closed.