Na temat

  • Nieracjonalna polityka dietetyczneNieracjonalna polityka dietetyczne
    Wszelkiego rodzaju diety stosowane są przez społeczeństwo celem ograniczenia posiadanej masy ciała. Maja one za zadanie zapewnić niezbędne do życia oraz funkcjonowania składniki, ale nie powodować tycia, a wręcz przyczynić …
  • Nowoczesna kuchniaNowoczesna kuchnia
    Wiele osób stara się o znalezienie dla siebie jak najlepszych sposób na przygotowanie dla siebie swojego domu oraz wszystkich pomieszczeń w nim. Ze względu na naprawdę duże ilości elementów, które …
  • Meksykańskie potrawyMeksykańskie potrawy
    Kulinarna podróż do Meksyku może stanowić zwrot całej akcji smakowej. Wszystko w Meksyku jest bardzo dobrze doprawione wręcz pikantne. Na pewno charakterystycznym daniem meksykańskim jest tortilla oraz jej odmiany. Burito …

Strony

A może szybki bulion dietetyczny z pieczarkami? Składniki, które będą wam potrzebne, to: 80dag wołowiny z kością, włoszczyzna (bez pora), 10dag pieczarek, dwie łyżki masła, mielony imbir, gałka muszkatołowa (mielona), biała gorczyca i natka pietruszki. Teraz przejdźmy już do prostego sposobu, przygotowania naszej pysznej, dietetycznej zupy. Wołowinę myjemy, zalewamy wrzącą wodą, solimy, dodajemy pół łyżki ziaren gorczycy, odrobinę imbiru i gotujemy około godziny, ale na małym ogniu. W trakcie gotowania, Obieramy włoszczyznę i kroimy w cienkie paski, pieczarki również kroimy, lecz w nieco grubsze paseczki. Warzywa i pieczarki podsmażamy na masełku, by były smaczniejsze, po czym dodajemy je do mięsa i gotujemy przez 20 minut. Teraz wystarczy już tylko zdjąć zupę z ognia, nalać do talerzy czy misek i posypać natką pietruszki – co oczywiście nie jest konieczne, jest to bowiem zabieg czysto estetyczny. Nie zmienimy smaku zupy posypując ją natką pietruszki. Życzymy Państwu smacznego, dietetycznego dania, którego przygotowanie zajmie wam około godzinki. Pamiętajcie, że przepis ten jest dla czterech osób.

Comments are closed.