Na temat

  • Jak łączyć smaki?Jak łączyć smaki?
    To pytanie zadaje sobie wielu kucharzy amatorów, którzy nie mają pojęcia, jak dobierać przyprawy do odpowiednich potraw. Nie ma się jednak, czym przejmować. Dzisiejszy świat poszedł naprawdę do przodu i …
  • Nowoczesne oświetlenie kuchenneNowoczesne oświetlenie kuchenne
    Jeżeli mówimy o domu w pełni przygotowanym do mieszkania to musimy w tej kwestii zawrzeć również odpowiednie przygotowanie naszej kuchni jako miejsca, które jest jednym z najbardziej ważnych w całej …
  • MakowiecMakowiec
    Makowiec to jedno z najsmaczniejszych polskich ciast. Jest to danie, które posiada długą historię oraz tradycję. Makowiec jest najczęściej przygotowywany na bazie ciasta drożdżowego. Stosuje się również ciasto kruche, jednak …

Strony

Smaczna wieprzowina. Wieprzowina zaliczana jest do mięs najchętniej kupowanych nie tylko w Polsce, ale i w Europie, a jeżeli chodzi o państwa świata, prym pod tym względem wiodą Chiny.Dla wielu smakoszy wystarczy tylko spojrzeć na talerz z pyszną karkóweczką, gulaszem wieprzowym albo zrazikami, by pociekła im ślinka. Nie ma się co dziwić, bo przecież wieprzowina poza walorami smakowymi, posiada wiele innych zalet, np. jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, witaminy B1 i E oraz żelaza, cynku, potasu i fosforu. Jednak nie zapominajmy o dużej zawartości kalorii i tłuszczu w tym mięsie. Warto więc zainteresować się chudymi odmianami wieprzowiny.Aby zaspokoić rosnące wciąż potrzeby rynku, hodowcy świń muszą zadbać o odpowiednią jakość mięsa. A w związku z tym powinni też położyć nacisk na dobór zwierząt do hodowli i prawidłowy system ich utrzymania. Niezmiernie ważną sprawą jest zakup świń połączony z rejestracją nabytych zwierząt, co da pewność, że nabyte zwierzęta są zdrowe.Jeżeli zaś chodzi o ceny żywca wieprzowego, okazuje się, że ciągle rosną (w ciągu roku poszły w górę o 31%).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *