Na temat

  • Przepis na sukcesPrzepis na sukces
    Nierzadko doskonałą formą przepisu na sukces jest przede wszystkim umiar. Biorąc pod uwagę najlepiej przystosowane przepisy można jak najbardziej uwzględnić odpowiednie proporcje. Składniki wymagają odpowiedniej obróbki termicznej, chociaż niekiedy te …
  • Randka przy jedzeniuRandka przy jedzeniu
    Czas miłości to czas, w którym dwie osoby powinny się jak najszybciej poznać. Cały ten proces bardzo ułatwia spędzanie chwil przy wspólnych posiłkach, które najlepiej jak będą tworzone przez obu …
  • Smaki dzieciństwa – wielka retrospekcjaSmaki dzieciństwa – wielka retrospekcja
    Każdy z nas ma swoje ulubione smaki, które kojarzą się właśnie z dzieciństwem. Są to przeważnie smaki ciasta, które przyrządzała babcia, smaki potraw naszych rodziców. Niejednokrotnie słyszy się o potrawach, …

Strony

Smaczna wieprzowina. Wieprzowina zaliczana jest do mięs najchętniej kupowanych nie tylko w Polsce, ale i w Europie, a jeżeli chodzi o państwa świata, prym pod tym względem wiodą Chiny.Dla wielu smakoszy wystarczy tylko spojrzeć na talerz z pyszną karkóweczką, gulaszem wieprzowym albo zrazikami, by pociekła im ślinka. Nie ma się co dziwić, bo przecież wieprzowina poza walorami smakowymi, posiada wiele innych zalet, np. jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, witaminy B1 i E oraz żelaza, cynku, potasu i fosforu. Jednak nie zapominajmy o dużej zawartości kalorii i tłuszczu w tym mięsie. Warto więc zainteresować się chudymi odmianami wieprzowiny.Aby zaspokoić rosnące wciąż potrzeby rynku, hodowcy świń muszą zadbać o odpowiednią jakość mięsa. A w związku z tym powinni też położyć nacisk na dobór zwierząt do hodowli i prawidłowy system ich utrzymania. Niezmiernie ważną sprawą jest zakup świń połączony z rejestracją nabytych zwierząt, co da pewność, że nabyte zwierzęta są zdrowe.Jeżeli zaś chodzi o ceny żywca wieprzowego, okazuje się, że ciągle rosną (w ciągu roku poszły w górę o 31%).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *