Na temat

  • Kuchnia otwartaKuchnia otwarta
    Każdy dom ma zupełnie inną zabudowę i trudno jest odnaleźć dwa takie same, które nie różniły by się zupełnie niczym pomiędzy sobą. W każdych z nich mieszka bowiem inna osoba, …
  • Naprawdę słodkie deseryNaprawdę słodkie desery
    Słodki smak to ten, który lubimy chyba najbardziej. Wywołuje on u nas najlepsze skojarzenia oraz pozwala na wytworzenie się dużej ilości endorfiny, co daje spore zadowolenie. Dlatego też, warto wykorzystywać …
  • Bulion dietetycznyBulion dietetyczny
    A może szybki bulion dietetyczny z pieczarkami? Składniki, które będą wam potrzebne, to: 80dag wołowiny z kością, włoszczyzna (bez pora), 10dag pieczarek, dwie łyżki masła, mielony imbir, gałka muszkatołowa (mielona), …

Strony

Smaczna wieprzowina. Wieprzowina zaliczana jest do mięs najchętniej kupowanych nie tylko w Polsce, ale i w Europie, a jeżeli chodzi o państwa świata, prym pod tym względem wiodą Chiny.Dla wielu smakoszy wystarczy tylko spojrzeć na talerz z pyszną karkóweczką, gulaszem wieprzowym albo zrazikami, by pociekła im ślinka. Nie ma się co dziwić, bo przecież wieprzowina poza walorami smakowymi, posiada wiele innych zalet, np. jest bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, witaminy B1 i E oraz żelaza, cynku, potasu i fosforu. Jednak nie zapominajmy o dużej zawartości kalorii i tłuszczu w tym mięsie. Warto więc zainteresować się chudymi odmianami wieprzowiny.Aby zaspokoić rosnące wciąż potrzeby rynku, hodowcy świń muszą zadbać o odpowiednią jakość mięsa. A w związku z tym powinni też położyć nacisk na dobór zwierząt do hodowli i prawidłowy system ich utrzymania. Niezmiernie ważną sprawą jest zakup świń połączony z rejestracją nabytych zwierząt, co da pewność, że nabyte zwierzęta są zdrowe.Jeżeli zaś chodzi o ceny żywca wieprzowego, okazuje się, że ciągle rosną (w ciągu roku poszły w górę o 31%).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *