Na temat

  • Bulion dietetycznyBulion dietetyczny
    A może szybki bulion dietetyczny z pieczarkami? Składniki, które będą wam potrzebne, to: 80dag wołowiny z kością, włoszczyzna (bez pora), 10dag pieczarek, dwie łyżki masła, mielony imbir, gałka muszkatołowa (mielona), …
  • Nasze babcie najlepszymi kreatorkami kulinarnymiNasze babcie najlepszymi kreatorkami kulinarnymi
    W wielu domach zachowały się starannie dziś przechowywane babcine sztambuchy, w których kochane seniorki spisywały swoje przepisy kulinarne. I co jest najlepsze, kobiety te nie miały tak szerokiego dostępu do …
  • Jeść smacznieJeść smacznie
    Każdy chyba chciałby tak naprawdę jeść smacznie i zdrowo. Nie każdy jednak wie, jakiego rodzaju przepisów ma tutaj używać, by móc wyznaczyć odpowiednie wartości ku temu. Smaczne jedzenie nie powinno …

Strony

Współczesny człowiek uwielbia przyjść do domu i zjeść super potrawę, ale to co jest najgorsze w takim działaniu to fakt, że czasami z jedzeniem mocno przesadzamy i niestety pojawia się wtedy niechciana niestrawność. Jak w takim razie jej uniknąć lub zwalczyć to bardzo niemiłe uczucie? Zaczyna się niewinnie. Czujesz lekki ból, później nieco większy, aż w końcu nie możesz niczego znieść, ani się skupić na swoich myślach. Żałujesz, że tyle jadłeś, ale nie ma już wyjścia. Najlepiej w takim wypadku mieć w domu krople żołądkowe lub nawet węgiel leczniczy, który pozwala zapanować nad żołądkiem. Gdybyś nie miał tych składników z pewnością pomogą też jagody. Oczywiście bardzo mała ilość, nie chcesz przecież znowu się objadać. Niestrawność, zgaga oraz inne dolegliwości związane z nadmiernym jedzeniem bardzo często występują w naszym społeczeństwie, a w przeciętnej aptece bez recepty kupisz wszystko czego potrzebujesz, aby uporać się szybko z problemem. Ważne jest oczywiście profilaktyczne do niego podejście, ponieważ nie ma sensu się leczyć skoro można choroby uniknąć. Takie podejście do sprawy jest prawdziwie racjonalne i na pewno je docenisz następnym razem, kiedy przyjdzie ci zjeść nieco więcej niż zwykle.

Comments are closed.