Na temat

  • Kmin rzymskiKmin rzymski
    Kmin rzymski to roślina należąca do rodziny selerowatych, bardzo często nazywana jest również kuminem. Pierwotnie kmin rzymski pochodzi głównie ze wschodnich rejonów nad Morzem Śródziemnym, jednak obecnie nie występuje w …
  • Podroby na światowych stołachPodroby na światowych stołach
    Na świecie istniej mnóstwo dań, które na pierwszy rzut oka wydają nam się zupełnie niejadalne. Warto jednak czasami podjąć ryzyko spróbowania, bo może się okazać, że trafimy na prawdziwy specjał. …
  • Kuchnia państw MaghrebuKuchnia państw Maghrebu
    Państwa Maghrebu, a więc Algieria, Maroko oraz Tunezja cechują się niezwykle wyjątkową fuzją smaków europejskich oraz arabskich. Dlatego też, kuchnia tamtego regionu jest naprawdę wyjątkowa i warto ją na pewno …

Strony

Spośród wielu deserów wyróżnić można sałatkę wykonana z malin i soku malinowego. Oczywiście to nie jedyna propozycja deseru, w którym wykorzystane pozostają odpowiednie owoce. Maliny pasują także w budyniach, kisielu, w sorbecie, lodach, ale także, jako dodatek do kaszek, ryżu na mleku czy może w kwestii omletów albo naleśników. Maliny są doskonałe także względem dodatku do herbaty. Oczywiście wracając do propozycji deserowej trzeba wziąć pod uwagę odpowiednie składniki. Mając do dyspozycji kilka prostych składników można postarać się o wyśmienite omlety z dodatkiem puszystej pianki z malinami. Taką piankę można wykonać wykorzystując chociażby bitą śmietanę, czy śnieżkę oraz zmiksowane maliny. Nie trzeba specjalnie dodawać, że maliny tworzą doskonały smak, a przy okazji jest to produkt pochodzenia naturalnego, który nie zawiera tłuszczu. Słodkie maliny są najlepiej wykorzystywane także w wykwintnych deserach i koktajlach, dlatego warto przestudiować dobre książki kucharskie w poszukiwaniu najlepszych przepisów na desery malinowe.

Comments are closed.