Na temat

  • Jeść zdrowoJeść zdrowo
    Każdy z nas powinien jak najbardziej jeść zdrowo, aby mógł czerpać z jedzenia nie tylko przyjemności w spożywaniu, ale także w odniesieniu do kwestii zdrowotnych. Jeść zdrowo oznacza przede wszystkim …
  • Drodzy rodzice to od was zależy jaki człowiek wyrośnie z waszej pociechyDrodzy rodzice to od was zależy jaki człowiek wyrośnie z waszej pociechy
    Ważna jest rola opiekunów jeśli chodzi o nawyki żywieniowe. Dziecko większość tradycji wynosi z domu rodzinnego dlatego powinno się starać aby były to jak najbardziej pozytywne kwestię. Aktualnie miliony ludzi …
  • Catering na wigilię warszawaCatering na wigilię warszawa
    Wigilia w pracy. W naszej firmie zawsze jest miła rodzinna atmosfera. Nikt na nikogo nie donosi, a raczej staramy się pomagać o ile to możliwe. Szef też jest w porządku. …

Strony

Domowe bezy dla wielu z nas są deserem idealnym, szczególnie jeżeli są przyrządzone w taki sposób, że pod chrupiącą wierzchnią warstwą znajdziemy delikatnie ciągnące się wnętrze. Podpowiemy jak zrobić w domu bezy idealne, które udadzą się nawet początkującym w tej dziedzinie, dzięki czemu będziemy mogli zaskoczyć rodzinę i przyjaciół deserem idealnym. Cztery białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę, jednak pamiętajmy, że musza być zimne, inaczej nie uda nam się sztuka ubijania. Następnie, po ubiciu sztywnej piany dodajemy powoli cukier puder 150-250 g, w zależności od tego czy lubimy bezy bardziej czy też mniej słodkie, najlepiej jest dosypywać cukier puder łyżeczka po łyżeczce i dopiero w momencie kiedy poprzednia porcja już się ubije. Kiedy już połączymy białko z cukrem pudrem dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i kontynuujemy miksowanie przez około 5 minut, po czym w pacach rozcieramy masę i jeżeli wyczuwany jakiekolwiek drobinki miksujemy aż do czasu uzyskania jednolitej masy. Rękawem cukierniczym wyrabiamy kształtne bezy, następnie pieczemy je w piekarniku w temperaturze 120 stopni C przez około 40 minut.

Comments are closed.