Na temat

  • Tanie rozwiązania dla kuchniTanie rozwiązania dla kuchni
    Dzisiejsze czasy naprawdę nie należą do najłatwiejszych jeżeli chodzi o dzisiejsze czasy i przygotowanie się do życia. Jest ono bardzo trudne i większość młodych osób wchodząc w nie dostaje po …
  • Zupa wraca do łaskZupa wraca do łask
    Ta zapomniana ostatnimi czasy, goszcząca niegdyś na każdym polskim stole potrawa, wraca znowu do łask. Nie jedząc jej często, wiele naszych rodaków zatęskniło za jej smakiem, który jest nie do …
  • Ulubiona kuchniaUlubiona kuchnia
    Ulubiona kuchnia na pewno będzie kojarzyła się wszystkim z domowym smakiem. Tutaj pomysły mamy, babci mogą smakować niesamowicie. Zwłaszcza te babcine pomysły, które uwzględniają wszelkie kwestie dotyczące starszych przepisów, bez …

Strony

Domowe bezy dla wielu z nas są deserem idealnym, szczególnie jeżeli są przyrządzone w taki sposób, że pod chrupiącą wierzchnią warstwą znajdziemy delikatnie ciągnące się wnętrze. Podpowiemy jak zrobić w domu bezy idealne, które udadzą się nawet początkującym w tej dziedzinie, dzięki czemu będziemy mogli zaskoczyć rodzinę i przyjaciół deserem idealnym. Cztery białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę, jednak pamiętajmy, że musza być zimne, inaczej nie uda nam się sztuka ubijania. Następnie, po ubiciu sztywnej piany dodajemy powoli cukier puder 150-250 g, w zależności od tego czy lubimy bezy bardziej czy też mniej słodkie, najlepiej jest dosypywać cukier puder łyżeczka po łyżeczce i dopiero w momencie kiedy poprzednia porcja już się ubije. Kiedy już połączymy białko z cukrem pudrem dodajemy łyżkę mąki ziemniaczanej i kontynuujemy miksowanie przez około 5 minut, po czym w pacach rozcieramy masę i jeżeli wyczuwany jakiekolwiek drobinki miksujemy aż do czasu uzyskania jednolitej masy. Rękawem cukierniczym wyrabiamy kształtne bezy, następnie pieczemy je w piekarniku w temperaturze 120 stopni C przez około 40 minut.

Comments are closed.