Na temat

  • Kilka słów na temat zupKilka słów na temat zup
    W każdej kuchni świata obecne są zupy. Czasem pełnią one rolę dania głównego, szczególnie jeśli są one gęste i posiadają wiele składników, innym razem serwowane są jako pierwsze danie, przygotowujące …
  • Życie bez cukruŻycie bez cukru
    Coraz częściej możemy z ust lekarzy specjalistów usłyszeć, że cukier jest dla nas białą śmiercią co de facto okazuje się prawą jeżeli chodzi o zbyt duże jego ilości. Ludzie bardzo …
  • Smaki Bliskiego WschoduSmaki Bliskiego Wschodu
    Jadąc do Maroka, Tunezji, czy też Egiptu i kosztując tamtejszych specjałów, bardzo szybko zorientujemy się, że ich smak jest zupełnie inny od tych, których doświadczać możemy w Europie. Wynika to, …

Strony

Z żywnością zawsze jest tak, że należy ja odpowiednio przechowywać. Wielu Polaków stosuje jednak inną metodę. Wyrzucamy jedzenie, a nie jest to pozytywna tendencja, jeżeli wziąć pod uwagę kwestie czysto moralne. Statystyki mówią, że na świecie wyrzuca się prawdopodobnie takie ilości pokarmu, które mogłyby wyżywić bez najmniejszego problemu najbiedniejszą część świata. Widać wyraźnie, że jesteśmy pod tym względem mocno upośledzeni, a wystarczy przecież wyłącznie zakup odpowiednich próżniowych pojemników, aby jedzenie przetrwało przez wiele dni, ba nawet tygodni jako bardzo dobre jakościowo. Dzisiaj technologia przechowywania żywności jest naprawdę dobrze rozwinięta, a wiele porad, które można znaleźć na ten temat w internecie sprawia, że jedzeniem można cieszyć się na długo po jego pierwszym przygotowaniu. Faktem jest, że dzięki takiej filozofii można o wiele zdrowiej i ekonomiczniej się odżywiać. Czasami po prostu nie da się zejść do końca ulubionego posiłku, więc jego przechowanie na dalszy okres gwarantuje chcąc nie chcąc uzyskanie niższych kosztów. Widzisz wyraźnie, że przechowywanie żywności w najnowocześniejszych hermetycznie zamykanych opakowaniach to klucz do sukcesu w kuchni.

Comments are closed.