Na temat

  • Tworzenie nowoczesnej kuchniTworzenie nowoczesnej kuchni
    Dzisiaj kuchnia odgrywa coraz większą rolę w życiu każdej rodziny oraz społeczności a na całym świecie błyskawicznie wzrasta wiedza na temat gotowania, przeróżnych technik wykonania różnych dań, świadomość składników i …
  • Kuchnia kawiarnianaKuchnia kawiarniana
    Kawiarnie są dla nas miejscami, w jakich znajduje się dla nas naprawdę wiele różnego rodzaju dań, idealnie nadających się do spożywania na szybko. Czasami trzeba jeszcze postarać się zrobić coś, …
  • Smaki Bliskiego WschoduSmaki Bliskiego Wschodu
    Jadąc do Maroka, Tunezji, czy też Egiptu i kosztując tamtejszych specjałów, bardzo szybko zorientujemy się, że ich smak jest zupełnie inny od tych, których doświadczać możemy w Europie. Wynika to, …

Strony

Karp świąteczny to najsmaczniejsza ryba w całym roku. Z takim stwierdzeniem zgodzi się bardzo wielu z nas. Oczywiście, by karp był smaczny trzeba go odpowiednio przygotować. Najbardziej popularnym sposobem na przygotowanie karpia jest oczywiście jego panierowanie i usmażenie na oleju. Tak przyrządzony karp smakuje wyśmienicie i nikt nie powie, że jest inaczej. Najlepiej karpia spożywać na ciepło, wtedy smakuje on najlepiej. Jest jednak wiele osób, którym karp smakuje na przykład zimny. Niektórzy z nas przed przygotowaniem karpia ściągają z niego skórę. Dzięki temu jest on o wiele bardziej delikatny i bardziej smaczny. Panierka również jest o wiele lepsza. Dlatego, jeżeli nigdy nie ściągałeś z wigilijnego karpia skóry to czas spróbować. Zobaczysz, że smak takiego karpia jest zdecydowanie inny. Karp i dodatki to najsmaczniejsze danie podczas Świąt Bożego Narodzenia. Wiele osób uważa tak samo. Dlatego karp znajduje się praktycznie na każdym polskim stole świątecznym. Już niedługo będziemy mogli go znowu spróbować. Do karpia pasuje mnóstwo innych smacznych dodatków. Bardzo dobrym wyborem jest na przykład kapusta z grochem, która swoim słonym smakiem przełamie smak tradycyjnego wigilijnego karpia.

Comments are closed.