Na temat

  • Praca kucharza to ciężki kawałek chlebaPraca kucharza to ciężki kawałek chleba
    Praca w kuchni z każdym dniem zanika. Dla niektórych przyznanie się, że jest się z zawodu kucharzem to wstyd. Takie skojarzenia wzięły się z dawniejszych czasów kiedy to tak zwane …
  • Kuchnia włoskaKuchnia włoska
    Słysząc kuchnia włoska przenosimy się myślami do słonecznej Italii, wielowiekową kulturę tego kraju, starożytną architekturę. Kuchnia włoska silnie wpływa na kulinaria i świata basenu Morza Śródziemnego. Smak spaghetti po bolońsku, …
  • Cross fit KrakówCross fit Kraków
    Uprawiamy Cross Fit. Piękne, umięśnione ciało to marzenie, które może się ziścić. Pomogą w tym intensywne ćwiczenia fizyczne oraz specjalna dieta dla sportowców. Dieta, o czym raczej wszystkim wiadomo, powinna …

Strony

Karp świąteczny to najsmaczniejsza ryba w całym roku. Z takim stwierdzeniem zgodzi się bardzo wielu z nas. Oczywiście, by karp był smaczny trzeba go odpowiednio przygotować. Najbardziej popularnym sposobem na przygotowanie karpia jest oczywiście jego panierowanie i usmażenie na oleju. Tak przyrządzony karp smakuje wyśmienicie i nikt nie powie, że jest inaczej. Najlepiej karpia spożywać na ciepło, wtedy smakuje on najlepiej. Jest jednak wiele osób, którym karp smakuje na przykład zimny. Niektórzy z nas przed przygotowaniem karpia ściągają z niego skórę. Dzięki temu jest on o wiele bardziej delikatny i bardziej smaczny. Panierka również jest o wiele lepsza. Dlatego, jeżeli nigdy nie ściągałeś z wigilijnego karpia skóry to czas spróbować. Zobaczysz, że smak takiego karpia jest zdecydowanie inny. Karp i dodatki to najsmaczniejsze danie podczas Świąt Bożego Narodzenia. Wiele osób uważa tak samo. Dlatego karp znajduje się praktycznie na każdym polskim stole świątecznym. Już niedługo będziemy mogli go znowu spróbować. Do karpia pasuje mnóstwo innych smacznych dodatków. Bardzo dobrym wyborem jest na przykład kapusta z grochem, która swoim słonym smakiem przełamie smak tradycyjnego wigilijnego karpia.

Comments are closed.