Na temat

  • Nasze babcie najlepszymi kreatorkami kulinarnymiNasze babcie najlepszymi kreatorkami kulinarnymi
    W wielu domach zachowały się starannie dziś przechowywane babcine sztambuchy, w których kochane seniorki spisywały swoje przepisy kulinarne. I co jest najlepsze, kobiety te nie miały tak szerokiego dostępu do …
  • Kuchnia polskaKuchnia polska
    Niewątpliwie kuchnia polska jest jedną z szeroko znanych w Europie. Wyróżnia się ona bowiem przede wszystkim tym, jaki dania w niej górują. Zdaniem wielu obcokrajowców są one naprawdę bardzo dobre …
  • Drodzy rodzice zacznijcie dbać o swoje dzieciDrodzy rodzice zacznijcie dbać o swoje dzieci
    Dzieci nawyki żywieniowe wyciągają z domu, dlatego tak ważna jest rola rodziców. Pociechy bardzo lubią słodycze od których psuja się ze zęby i źle pracuję organizm, należy umieć podejść tak …

Strony

Karp świąteczny to najsmaczniejsza ryba w całym roku. Z takim stwierdzeniem zgodzi się bardzo wielu z nas. Oczywiście, by karp był smaczny trzeba go odpowiednio przygotować. Najbardziej popularnym sposobem na przygotowanie karpia jest oczywiście jego panierowanie i usmażenie na oleju. Tak przyrządzony karp smakuje wyśmienicie i nikt nie powie, że jest inaczej. Najlepiej karpia spożywać na ciepło, wtedy smakuje on najlepiej. Jest jednak wiele osób, którym karp smakuje na przykład zimny. Niektórzy z nas przed przygotowaniem karpia ściągają z niego skórę. Dzięki temu jest on o wiele bardziej delikatny i bardziej smaczny. Panierka również jest o wiele lepsza. Dlatego, jeżeli nigdy nie ściągałeś z wigilijnego karpia skóry to czas spróbować. Zobaczysz, że smak takiego karpia jest zdecydowanie inny. Karp i dodatki to najsmaczniejsze danie podczas Świąt Bożego Narodzenia. Wiele osób uważa tak samo. Dlatego karp znajduje się praktycznie na każdym polskim stole świątecznym. Już niedługo będziemy mogli go znowu spróbować. Do karpia pasuje mnóstwo innych smacznych dodatków. Bardzo dobrym wyborem jest na przykład kapusta z grochem, która swoim słonym smakiem przełamie smak tradycyjnego wigilijnego karpia.

Comments are closed.