Na temat

  • Na kolacjęNa kolację
    Na kolację można naprawdę przygotować doskonałą ucztę/. Oczywiście wielu z nas wcale nie preferuje sytych kolacji. Raczej woli odnieść się do kwestii niskokalorycznych posiłków, jedzonych w tym właśnie czasie. Oczywiście …
  • Kuchnia amerykańskaKuchnia amerykańska
    Stany Zjednoczone, uznawane za potęgę, są krajem stosunkowo młodym. Ich tradycja nie sięga więc wieków i oczywiście odbiło się to wyraźnie także na amerykańskiej kuchni. W Stanach mieszkają i od …
  • Naprawdę słodkie deseryNaprawdę słodkie desery
    Słodki smak to ten, który lubimy chyba najbardziej. Wywołuje on u nas najlepsze skojarzenia oraz pozwala na wytworzenie się dużej ilości endorfiny, co daje spore zadowolenie. Dlatego też, warto wykorzystywać …

Strony

Państwa Maghrebu, a więc Algieria, Maroko oraz Tunezja cechują się niezwykle wyjątkową fuzją smaków europejskich oraz arabskich. Dlatego też, kuchnia tamtego regionu jest naprawdę wyjątkowa i warto ją na pewno wykorzystać w praktyce na wiele sposobów. A możliwości działania w tym zakresie jest naprawdę wiele. Przede wszystkim bowiem, spróbować warto dań, które łączą w sobie słodycz i pikanterię, a takich w kuchni Maghrebu nie brakuje. Doskonałym przykładem jest tutaj tajine, czy też inne potrawy oparte na mięsie baranim z kaszą kuskus oraz dodatkami korzennymi. Dodaje się do niej rodzynki, goździki, czy też imbir, co nadaje zupełnie innego posmaku, niż w przypadku dań kuchni typowo arabskiej. Magia smaku, zapachu oraz wyglądu tychże potraw jest niezwykła. A jako, że większość z nich w naszych domach możemy spokojnie odtworzyć, to na pewno warto się o to w praktyce postarać. To bowiem pozwoli nam osiągnąć pełen sukces pod każdym względem i sprawi, że poczujemy się jak w restauracji nad brzegiem Morza Śródziemnego w orientalnym otoczeniu. Warto więc na pewno wypróbować e właśnie przepisy, których znaleźć możemy bardzo wiele na różnego rodzaju portalach kulinarnych. Przyniesie nam to wiele przyjemności.

Comments are closed.