Na temat

  • Polacy wydają coraz więcej na jedzeniePolacy wydają coraz więcej na jedzenie
    Najnowsze statystyki pokazują, że podniebienia Polaków stają się coraz bardziej wymagające. Chcąc jeść coraz to oryginalniejsze dania, wydajemy na nie coraz więcej pieniędzy. Ku zdziwieniu większości, przeciętny Polak wydaje na …
  • MiętaMięta
    Mięta to wieloletnia bylina dorastająca na wysokość 30 – 90 cm. Zbierana na przełomie lipca i września. Jest wykorzystywana jako przyprawa do różnych sałatek (najczęściej składających się z pomidorów), twarogów, …
  • Szybko i niezdrowo jesz tak też umieraszSzybko i niezdrowo jesz tak też umierasz
    Czas spojrzeć prawdzie w oczy, ludzie masowo zaczynają stołować się w barach szybkiej obsługi, to po prostu przerażające! Kfc, mcdonald to najczęściej odwiedzane lokale. Szczególnie aktualne pokolenie wybrało sobie taką …

Strony

Odkąd istnieje świat to istnieją tez różne smaki na całym świecie. Są potrawy słodkie, pikantne bardziej lub mniej i są tez takie które są kwaśne i ostre. Do takich potraw można zaliczyć wszelkie przetwory warzywne w postaci warzywnych sałatek takich gotowych do obiadu. Sałatki przyrządza się ze świeżych warzyw i zawsze robi się je bardzo starannie i odpowiednio się je przyprawia. Głównym składnikiem przypraw takich sałatek jest z pewnością ocet i to on decyduje o kwaśności danej sałatki. Można tu zaliczyć ogórki korniszony, paprykę konserwową, pieczarki marynowane, pikle i wiele jeszcze innych marynowanych rzeczy. Tak samo jest jeśli dotyczy ostrych i pikantnych śledzie zrobionych na wszelkie sposoby dla każdego. Nie każdy lubi potrawy kwaśne, ale jest wiele osób, które wręcz za takimi potrawami przepadają. W górach popularnością cieszy się regionalna potraw jaką jest kwaśnica, gdzie głównym składnikiem jest kwaśna kapusta i mięso. Kwaśne smaki nie są przewidziane dla każdego i każdy z nas powinien przestrzegać co i w jakich ilościach powinien jeść , aby nie zaszkodzić sobie na zdrowiu.

Comments are closed.