Na temat

  • Domowe bezy, deser mistrzówDomowe bezy, deser mistrzów
    Domowe bezy dla wielu z nas są deserem idealnym, szczególnie jeżeli są przyrządzone w taki sposób, że pod chrupiącą wierzchnią warstwą znajdziemy delikatnie ciągnące się wnętrze. Podpowiemy jak zrobić w …
  • Kolendra – przyprawa idealnaKolendra – przyprawa idealna
    Jedną z niedocenianych w naszym kraju przypraw o wyjątkowym smaku jest z całą pewnością kolendra. A jej smak i aromat mogą dostarczyć wielu potrawom naprawdę ciekawego efektu, o czym z …
  • Kolej rzeczyKolej rzeczy
    W dzisiejszych czasach ludzie żyją w pośpiechu i nie mają praktycznie na nic czasu. Wszystko to co robią jest tak ograniczone czasowo, że niejednokrotnie braknie nam po prostu czasu na …

Strony

Odkąd istnieje świat to istnieją tez różne smaki na całym świecie. Są potrawy słodkie, pikantne bardziej lub mniej i są tez takie które są kwaśne i ostre. Do takich potraw można zaliczyć wszelkie przetwory warzywne w postaci warzywnych sałatek takich gotowych do obiadu. Sałatki przyrządza się ze świeżych warzyw i zawsze robi się je bardzo starannie i odpowiednio się je przyprawia. Głównym składnikiem przypraw takich sałatek jest z pewnością ocet i to on decyduje o kwaśności danej sałatki. Można tu zaliczyć ogórki korniszony, paprykę konserwową, pieczarki marynowane, pikle i wiele jeszcze innych marynowanych rzeczy. Tak samo jest jeśli dotyczy ostrych i pikantnych śledzie zrobionych na wszelkie sposoby dla każdego. Nie każdy lubi potrawy kwaśne, ale jest wiele osób, które wręcz za takimi potrawami przepadają. W górach popularnością cieszy się regionalna potraw jaką jest kwaśnica, gdzie głównym składnikiem jest kwaśna kapusta i mięso. Kwaśne smaki nie są przewidziane dla każdego i każdy z nas powinien przestrzegać co i w jakich ilościach powinien jeść , aby nie zaszkodzić sobie na zdrowiu.

Comments are closed.