Na temat

  • Po co blanszujemy produktyPo co blanszujemy produkty
    Większość z nas słyszała o blanszowaniu, jednak nie każdy wie co to jest takiego blanszowanie. Blanszowanie jest obróbką cieplną, która ma za zadanie eliminację bakterii, które znajdują się na produkcie. …
  • Ulubiona kuchniaUlubiona kuchnia
    Ulubiona kuchnia na pewno będzie kojarzyła się wszystkim z domowym smakiem. Tutaj pomysły mamy, babci mogą smakować niesamowicie. Zwłaszcza te babcine pomysły, które uwzględniają wszelkie kwestie dotyczące starszych przepisów, bez …
  • Coraz więcej imprez okolicznościowych w restauracjachCoraz więcej imprez okolicznościowych w restauracjach
    W dzisiejszych czasach, kiedy większości osobom zwyczajnie nie chce się wysilać i organizować przyjęć okolicznościowych we własnym domu, coraz częściej przenosi się je do restauracji, których nie brakuje w każdej …

Strony

Bita śmietana? Pycha!. Każda pani domu lubi od czasu do czasu upiec coś pysznego dla swoich bliskich albo na spotkanie ze znajomymi. Przepisów na smakowite ciasta i desery jest mnóstwo, a wiele z nas korzysta nadal ze starych zeszytów swoich mam i babć.Wielu smakoszy przedkłada, ponad inne desery, ciasta z bitą śmietaną, które kuszą swoją lekkością i słodkim smakiem.Bo dobrze zrobiona bita śmietana powinna być taka, puszysta, delikatna w smaku i rozpływać się w ustach. I tu, jak twierdzą specjalistki, kluczem do sukcesu jest kupno odpowiedniej słodkiej śmietanki. Ważne też jest jej schłodzenie i czas ubijania oraz dodatki w zależności od tego, jaki smak chcemy jej nadać.Nasza praca nie będzie stwarzała nam żadnych problemów, jeżeli zaopatrzymy się w syfon do bitej śmietany, który pozwoli na szybkie i łatwe wykonanie tej czynności. W skład takiego urządzenia wchodzi butla, syfon oraz naboje.Jeżeli chodzi o naboje do syfonu do bitej śmietany, wybór jest bardzo duży. Sklepy internetowe prześcigają się w propozycjach, zachęcając niskimi cenami i promocjami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *