Na temat

  • Kilka słów na temat zupKilka słów na temat zup
    W każdej kuchni świata obecne są zupy. Czasem pełnią one rolę dania głównego, szczególnie jeśli są one gęste i posiadają wiele składników, innym razem serwowane są jako pierwsze danie, przygotowujące …
  • MiętaMięta
    Mięta to wieloletnia bylina dorastająca na wysokość 30 – 90 cm. Zbierana na przełomie lipca i września. Jest wykorzystywana jako przyprawa do różnych sałatek (najczęściej składających się z pomidorów), twarogów, …
  • CurryCurry
    Poprzez nazwę „curry” rozumiemy grupę potraw kuchni indyjskiej, do której należą: warzywa, ryby lub mięsno w pikantnym sosie. W Azji istnieje adoptowane do japońskich gustów curry z ryżem. Na Zachodzie …

Strony

Współczesny świat charakteryzuje się tym, że żyjemy i jemy bardzo szybko nie zwracając w większości przypadków uwagi na to jakiej jakości są spożywane przez nas produkty. Okazuje się, że nawet nas to szczególnie nie obchodzi, a w każdym sklepie zaopatrujemy się w rzeczy jedynie z uwzględnieniem ceny. Jesteśmy bardzo oszczędni, jeżeli chodzi o jedzenie, ale trzeba zdawać sobie sprawę, że wszystko co jest bardzo tanie jest także bardzo toksyczne dla zdrowia. Półprodukty lub chemicznie konserwowana żywność to nie jest dobry wybór w czasach, w których szwankuje cały czas służba zdrowia. Nie chcesz przecież bić się w piersi mówiąc, że to nie ty wywołałeś chorobę, ale żywność, którą notorycznie spożywasz bez uwzględniania faktycznych potrzeb Twojego ciała. Musisz wiedzieć, że twoje codzienne decyzje jako konsumenta wpływają bardzo mocno i trwale na jakość twojego przyszłego życia. Filozofia odtruwania organizmu powinna być z tobą zawsze tam, gdzie jest pojęcie jedzenia: w sklepie, restauracji, u znajomych. Zawsze musisz uważać na to co jesz, ponieważ od tego w sumie zależy twoje życie. Jeżeli sobie to szybko uzmysłowisz na pewno będziesz o wiele zdrowszym i szczęśliwszym człowiekiem.

Comments are closed.