Na temat

  • Naboje do syfonu do bitej śmietanyNaboje do syfonu do bitej śmietany
    Bita śmietana? Pycha!. Każda pani domu lubi od czasu do czasu upiec coś pysznego dla swoich bliskich albo na spotkanie ze znajomymi. Przepisów na smakowite ciasta i desery jest mnóstwo, …
  • Mięso pieczoneMięso pieczone
    Mięso pieczone jest bardzo dobrym pomysłem na obiad. Nie trzeba przecież podawać go każdego dnia, jednak można w jakimś stopniu rozgraniczyć jego czas. Bardzo smaczne są potrawy pieczone, które przygotowuje …
  • Gotowanie na kuchni polowejGotowanie na kuchni polowej
    Wiele osób w dzisiejszych czasach coraz bardziej aktywnie stara się spędzać swój wolny czas, aby bez większych problemów móc nareszcie odpoczywać od różnego rodzaju problemów związanych z pracą lub też …

Strony

Jesteśmy bardzo specyficznym narodem, jeżeli chodzi o sposoby przyrządzania pożywania i ogólnie cały system konsumpcji. Stawiamy głównie na ilość produktów w koszyku, nie dbając praktycznie o ich jakość. Ta tendencja wyraża się przede wszystkim dużym udziałem sklepów typu Biedronka na rynku oraz innych zbliżonych profilem działalności do wyżej opisanego. Warto jednak wrócić do Polaka w kuchni. Jest to na pewno jednostka, która na nic nie ma czasu, a obiady i inne posiłki przygotowujemy raczej standardowo. Korzystamy obecnie z przepisów znajdujących się w sieci, ale raczej rzadko eksperymentujemy. Wolimy stawiać na tradycyjne dania lub w ogóle zrezygnować z ich robienia na rzecz szybkiej konsumpcji, która od dawna zapanowała nad umysłami ludzi w zasadzie na całym świecie. To tendencja, która prawdopodobnie będzie postępować. Jednym słowem Polak w kuchni lekko nie ma. Na pewno też nie sprzyjają rozwojowi w tej dziedzinie stale rosnące ceny produktów pierwszego użytku. Niewielu z nas może sobie pozwolić na tzw. rarytasy. Cóż, wypada powiedzieć, że jak zwykle Polak zmuszony jest pogodzić się z sytuacją i jeść to co jest, a nie to co by chciał.

Comments are closed.