Na temat

  • DziurawiecDziurawiec
    Wśród licznych ziół o dobroczynnym wpływie na układ pokarmowy jednym z najsilniej działających jest dziurawiec – ziele o charakterystycznych żółtych kwiatkach. Można je zbierać i suszyć przez całe lato lub …
  • Smaki dzieciństwa – wielka retrospekcjaSmaki dzieciństwa – wielka retrospekcja
    Każdy z nas ma swoje ulubione smaki, które kojarzą się właśnie z dzieciństwem. Są to przeważnie smaki ciasta, które przyrządzała babcia, smaki potraw naszych rodziców. Niejednokrotnie słyszy się o potrawach, …
  • Fantastyczne rozwiązaniaFantastyczne rozwiązania
    W dzisiejszych czasach każdy z nas ma jakieś pasje i zainteresowania. Jedni interesują się sportem, inni motoryzacją, panie interesują się modą. Są też jednak ludzie, których pasją jest gotowanie, poznawanie …

Strony

Potrawa mięsna to przede wszystkim doskonały pomysł na obiad, czy nawet kolację. Do tej klasyfikacji można zaliczyć wszelkiego rodzaju potrawy z kurczaka, mięsa wieprzowego, wołowinę czy też dziczyznę. Na pewno doskonale smakują każdemu potrawy ze schabem. Schab może zostać przygotowany na wiele sposobów. Przede wszystkim kotlety schabowe w panierce, smażone na oleju doskonale oddają charakter potrawy mięsnej, która ma wiele wartości smakowych. Klopsiki w sosie koperkowym, gołąbki, pulpety, kotlety smażone z mięsa mielonego doskonale nadają się jako forma mięsnego posiłku podawana zarówno jako obiad czy też kolacja. Potrawa mięsna mogą być też zupy, na pewno jej przedstawicielem jest doskonały gulasz. Karkówka z grilla czy też szaszłyki z papryką i cebulą doskonale oddają smak mięsa grillowanego. Gotowane mięso także wspaniale nabiera wartości pod względem smaku i aromatu, a docenia je spora grupa ludzi. Kurczak przygotowywany na kilka sposobów najlepiej oddaje charakter mięsa, które można przygotować bardzo różnie.

Comments are closed.