Na temat

  • Rolada z indykaRolada z indyka
    Co powiecie na soczyste, przepyszne roladki z indyka z sosem musztardowym? Do przygotowania tej jakże smakowicie brzmiącej potrawy będą nam potrzebne: 8 plasterków wędzonej piersi indyka, 6 łyżek śmietany kremówki, …
  • Polski miód sklepPolski miód sklep
    Pyszne i naturalne polskie miody!. Zima to okres chorób i przeziębień. Zamiast chorować i faszerować się lekarstwami i antybiotykami, nie da się, działaj profilaktycznie. Jednym z najlepszych naturalnych probiotyków jest …
  • Smaczne dania dla dzieciSmaczne dania dla dzieci
    Dieta naszych dzieci składa się z różnych smaków. Każde dziecko lubi coś innego. Czasami ciężko jest dobrać odpowiednie dania dla naszego dziecka. Szczególnie, jeżeli jest to mały niejadek. Dziecko trzeba …

Strony

Bardzo często w różnych potrawach decydujemy się na łączenie smaków, czy różnych warzyw oraz składników. Stosowanie słodko, kwaśnych smaków jest bardzo popularne w kuchni orientalnej. Musimy jednak zdawać sobie sprawę, że wiele warzyw, czy owoców nie powinno być ze sobą łączonych. W ten sposób możemy generować powstawanie trucizn jakie negatywnie są w stanie wpływać na nasz organizm. Do takich warzyw jakie nie powinniśmy łączyć możemy zaliczyć pomidory oraz ogórki. Sole jakie znajdują się w ogórkach powodują, że pomidory są w stanie wypuszczać truciznę w celach obronnych. Taka sytuacja może powstać, jeśli połączymy oba warzywa w jednej potrawie w formie surowej oraz odłożymy ją na jakiś czas, by nabrała smaku. Jeśli chcemy poprawić smak czekolady oraz ją wzmocnić w takich przepisach, jak musy, możemy decydować się na dodanie do niej kawy. Innym rozwiązaniem może być zastosowanie chilli. W przypadku sosów bardzo często możemy spotkać się z ich zagęszczaniem. W tym celu stosujemy mąkę, ale gdy robimy sosy pomidorowe, jakie popularne są w kuchni włoskiej, możemy dodać banana, jaki zagęści sos oraz podkreśli jego smak. Smak pomidorów możemy bez obaw poprawić poprzez zastosowanie bazylii oraz cukier.

Comments are closed.