Na temat

  • Kuchnie na wymiar BielskoKuchnie na wymiar Bielsko
    Idealna kuchnia. Każda prawdziwa gospodyni domowa pragnie mieć dużą, funkcjonalną kuchnię. Wielkość kuchni jest ważna szczególnie, wtedy kiedy mamy dużą rodzinę i musimy przygotowywać obiad dla wielu osób. Kuchnia musi …
  • Destylator do alkoholuDestylator do alkoholu
    Dla miłośników domowych alkoholi. Jeżeli jesteś miłośnikiem dobrej kuchni a przy tym miłośnikiem domowych trunków, koniecznie powinieneś sprawić sobie destylator do alkoholu! Domowej roboty alkohole są zdecydowanie najsmaczniejsze, najbardziej aromatyczne …
  • CurryCurry
    Poprzez nazwę „curry” rozumiemy grupę potraw kuchni indyjskiej, do której należą: warzywa, ryby lub mięsno w pikantnym sosie. W Azji istnieje adoptowane do japońskich gustów curry z ryżem. Na Zachodzie …

Strony

Bardzo często w różnych potrawach decydujemy się na łączenie smaków, czy różnych warzyw oraz składników. Stosowanie słodko, kwaśnych smaków jest bardzo popularne w kuchni orientalnej. Musimy jednak zdawać sobie sprawę, że wiele warzyw, czy owoców nie powinno być ze sobą łączonych. W ten sposób możemy generować powstawanie trucizn jakie negatywnie są w stanie wpływać na nasz organizm. Do takich warzyw jakie nie powinniśmy łączyć możemy zaliczyć pomidory oraz ogórki. Sole jakie znajdują się w ogórkach powodują, że pomidory są w stanie wypuszczać truciznę w celach obronnych. Taka sytuacja może powstać, jeśli połączymy oba warzywa w jednej potrawie w formie surowej oraz odłożymy ją na jakiś czas, by nabrała smaku. Jeśli chcemy poprawić smak czekolady oraz ją wzmocnić w takich przepisach, jak musy, możemy decydować się na dodanie do niej kawy. Innym rozwiązaniem może być zastosowanie chilli. W przypadku sosów bardzo często możemy spotkać się z ich zagęszczaniem. W tym celu stosujemy mąkę, ale gdy robimy sosy pomidorowe, jakie popularne są w kuchni włoskiej, możemy dodać banana, jaki zagęści sos oraz podkreśli jego smak. Smak pomidorów możemy bez obaw poprawić poprzez zastosowanie bazylii oraz cukier.

Comments are closed.