Na temat

  • Przepisy kulinarnePrzepisy kulinarne
    Nie tak dawno temu modne było prowadzenie zeszytów z przepisami kulinarnymi. Robiły to przede wszystkim nasze matki i babcie. W dzisiejszych czasach jest jednak nieco inaczej. Teraz często tworzy się …
  • Kolendra – przyprawa idealnaKolendra – przyprawa idealna
    Jedną z niedocenianych w naszym kraju przypraw o wyjątkowym smaku jest z całą pewnością kolendra. A jej smak i aromat mogą dostarczyć wielu potrawom naprawdę ciekawego efektu, o czym z …
  • Kuchnia z czerwoną papryczkąKuchnia z czerwoną papryczką
    Hiszpania wita wszystkich turystów fuzją kolorów, śpiewem i ogólnym gwarem. Wygrzewające się w słońcu soczyste pomarańcze i nabierające ostrości papryczki zapraszają do degustacji kuchni tak innej od naszej, słowiańskiej. Wieczorami …

Strony

Co powiecie na soczyste, przepyszne roladki z indyka z sosem musztardowym? Do przygotowania tej jakże smakowicie brzmiącej potrawy będą nam potrzebne: 8 plasterków wędzonej piersi indyka, 6 łyżek śmietany kremówki, łyżka soku z pomarańczy, 12 pomarańczy, 14 łyżeczki soli cebulowej, łyżka czosnku granulowanego i łyżka musztardy (najlepiej francuskiej). Sposób przygotowania tej przepysznej potrawy jest bardzo prosty. Tak więc – do dzieła. Śmietankę ubijany razem z solą, mieszamy z łyżeczką granulowanego czosnku i z musztardą a także sokiem z pomarańczy. Następnie kremem, który już zrobimy, smarujemy plastry wędzonej piersi indyka i zwijamy wszystko w ruloniki. Gotowe! To przepyszne jedzonko, możecie przygotować na kolację, albo obiad, lecz podajcie do nich ziemniaczki z pysznym sosem, musztardowym, lecz wtedy przyrządźcie go więcej. Takie danie zajmie wam około 10 minut, a cała rodzina będzie zachwycona posiłkiem! Składniki, podane w przepisie wystarczą na obiad dla czterech osób. Smacznego!

Comments are closed.