Na temat

  • Kuchnia kawiarnianaKuchnia kawiarniana
    Kawiarnie są dla nas miejscami, w jakich znajduje się dla nas naprawdę wiele różnego rodzaju dań, idealnie nadających się do spożywania na szybko. Czasami trzeba jeszcze postarać się zrobić coś, …
  • Tworzenie nowoczesnej kuchniTworzenie nowoczesnej kuchni
    Dzisiaj kuchnia odgrywa coraz większą rolę w życiu każdej rodziny oraz społeczności a na całym świecie błyskawicznie wzrasta wiedza na temat gotowania, przeróżnych technik wykonania różnych dań, świadomość składników i …
  • Kuchnia po greckuKuchnia po grecku
    Kulinarna światowego formatu są bardzo różnorodne pod względem smaku. Wszystko graniczy z przyzwyczajeniami, określonymi tradycjami pod względem przepisów, składników dostępnych na danym obszarze. Na pewno kuchnia europejska jest najsmaczniejsza pod …

Strony

Jadąc do Maroka, Tunezji, czy też Egiptu i kosztując tamtejszych specjałów, bardzo szybko zorientujemy się, że ich smak jest zupełnie inny od tych, których doświadczać możemy w Europie. Wynika to, co oczywiste, z bardzo wielu czynników, jednakże tym, który jest najważniejszy w całej tej układance z całą pewnością jest kompozycja przypraw, jakie tam są używane. A to dlatego, że kuchnia krajów Maghrebu, czyli północnej Afryki, są zupełnie inne niż te, które znane są na co dzień. Bardzo popularnymi tam właśnie przyprawami są na przykład kolendra, kmin rzymski, pietruszka, mięta, cynamon, goździki, czy też kozieradka. Są one wykorzystywane do tworzenia mieszanek do przyprawiania mięsa na różne sposoby. I to daje naprawdę ciekawy i zupełnie inny od europejskiego efekt, o czym zdecydowanie warto pamiętać. Próbując wykorzystać te smaki, możemy uzyskać niepowtarzalne efekty w naszym codziennym gotowaniu. A jako że wszystkie te przyprawy są nam dostępne na co dzień bez problemów, to dziś każdy z nas może z nich bez ograniczeń korzystać w kuchni.

Comments are closed.