Na temat

  • Po co blanszujemy produktyPo co blanszujemy produkty
    Większość z nas słyszała o blanszowaniu, jednak nie każdy wie co to jest takiego blanszowanie. Blanszowanie jest obróbką cieplną, która ma za zadanie eliminację bakterii, które znajdują się na produkcie. …
  • Drink bar na weseleDrink bar na wesele
    Wesele jak z marzeń. Nie ma co ukrywać, dzień ślubu jest jednym z najważniejszych dni w całym naszym życiu. Potrafimy planować go przez wiele miesięcy, w najdrobniejszych szczegółach, tak by …
  • Kuchnia Podlasia – potrawy dla każdegoKuchnia Podlasia – potrawy dla każdego
    Każdy region naszego kraju ma swoją bardzo charakterystyczną kuchnię, którą wyróżnia się na terenie naszego kraju. Znaczy to, że odwiedzając różne regiony możemy poznać różnice kulturowe, ale również regionalne smaki. …

Strony

Zupa ogórkowa jest na pewno bardzo dobrym pomysłem na obiad, zwłaszcza wtedy, kiedy nie mamy już pomysłu. Przygotowywana jest na wywarze mięsnym, bardzo dobrze odzwierciedla doskonały smak. Aby przygotować tego rodzaju zupę, należy przede wszystkim przygotować ogórki kiszone. Takie ogórki można pokroić na drobna kosteczkę, jednak znacznie lepiej zupa prezentuje, się, kiedy będzie można odnieść się d tartych ogórków. Do tego wrzucamy marchewkę, także pokrojoną, ziemniaki, można dodać seler. Taką zupę gotujemy. Najlepiej jest gotować także konkretne mięsne kawałki, aby znacznie wzbogacić takie danie. Zupa taka jest lekka, pożywna, a także ma ciekawy kwaskowaty smak. Doskonale nadaje się ze słodkimi potrawami na ciepło, przykładowo z naleśnikami, plackami ziemniaczanymi, kluskami na słodko (lane kluski). Oczywiście ogórkowa zupa bardzo dobrze pozostaje także dostosowana na zasadzie smacznych potraw. Sprawdza się zwłaszcza w odniesieniu do poranków po udanej imprezie, gdzie w głowie jeszcze praktycznie szumi.

Comments are closed.