Na temat

  • Karp na stole wigilijnymKarp na stole wigilijnym
    Karp świąteczny to najsmaczniejsza ryba w całym roku. Z takim stwierdzeniem zgodzi się bardzo wielu z nas. Oczywiście, by karp był smaczny trzeba go odpowiednio przygotować. Najbardziej popularnym sposobem na …
  • Rodzaj mąki ma znaczenieRodzaj mąki ma znaczenie
    Przygotowując różnego rodzaju produkty mączne, powinniśmy się dobrze zastanowić nad wyborem mąki. Choć bowiem na pierwszy rzut oka to, jaka mąka zostanie przez nas wybrana do ciasta nie ma większego …
  • Domowe smakiDomowe smaki
    W każdym domu panuje inna tradycja kulinarna. Trzeba bowiem przyznać, że zazwyczaj dzieci w dorosłym okresie lubią te smaki, które najczęściej pojawiały się w ich rodzinnym domu. Ale – jak …

Strony

Zupa ogórkowa jest na pewno bardzo dobrym pomysłem na obiad, zwłaszcza wtedy, kiedy nie mamy już pomysłu. Przygotowywana jest na wywarze mięsnym, bardzo dobrze odzwierciedla doskonały smak. Aby przygotować tego rodzaju zupę, należy przede wszystkim przygotować ogórki kiszone. Takie ogórki można pokroić na drobna kosteczkę, jednak znacznie lepiej zupa prezentuje, się, kiedy będzie można odnieść się d tartych ogórków. Do tego wrzucamy marchewkę, także pokrojoną, ziemniaki, można dodać seler. Taką zupę gotujemy. Najlepiej jest gotować także konkretne mięsne kawałki, aby znacznie wzbogacić takie danie. Zupa taka jest lekka, pożywna, a także ma ciekawy kwaskowaty smak. Doskonale nadaje się ze słodkimi potrawami na ciepło, przykładowo z naleśnikami, plackami ziemniaczanymi, kluskami na słodko (lane kluski). Oczywiście ogórkowa zupa bardzo dobrze pozostaje także dostosowana na zasadzie smacznych potraw. Sprawdza się zwłaszcza w odniesieniu do poranków po udanej imprezie, gdzie w głowie jeszcze praktycznie szumi.

Comments are closed.